Activarea și dezactivarea autentificării cu doi factori pentru ID Apple: Ghid 2024

În era digitală în continuă evoluție, securitatea datelor personale este o prioritate majoră. Autentificarea cu doi factori (2FA) este o metodă eficientă de protecție a contului tău Apple împotriva accesului neautorizat. Acest ghid din 2024 îți va oferi informații esențiale despre activarea și dezactivarea acestei funcționalități pentru ID-ul tău Apple.

Activarea Autentificării cu Doi Factori:

Pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate la contul tău Apple, urmează acești pași simpli pentru activarea Autentificării cu Doi Factori:

 1. Deschide Setări: Accesează aplicația „Setări” de pe dispozitivul tău iOS sau iPadOS și derulează în jos pentru a găsi „ID Apple”.
 2. Autentificare: Apasă pe „Autentificare” și introdu datele de autentificare ale contului tău Apple.
 3. Parolă și Securitate: Apasă pe „Parolă și Securitate” și alege opțiunea „Activare Autentificare cu Doi Factori”.
 4. Urmărește Instrucțiunile: Urmărește instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga numărul tău de telefon la contul Apple. Veți primi un cod de verificare pentru a confirma identitatea.
 5. Finalizare: Odată ce ai introdus codul de verificare, Autentificarea cu Doi Factori este activată. Contul tău Apple este acum protejat cu o parolă și un cod de verificare trimis pe dispozitivul tău de încredere.

Dezactivarea Autentificării cu Doi Factori:

Dacă, din diverse motive, decideți să dezactivați Autentificarea cu Doi Factori, urmați acești pași:

 1. Deschide Setări: Accesează „Setări” și apoi „ID Apple” pe dispozitivul tău.
 2. Autentificare: Intră în secțiunea „Autentificare” și introdu datele de autentificare ale contului tău Apple.
 3. Parolă și Securitate: Apasă pe „Parolă și Securitate” și apoi pe „Dezactivare Autentificare cu Doi Factori”.
 4. Confirmare: Veți fi întrebat dacă sunteți sigur că doriți să dezactivați Autentificarea cu Doi Factori. Confirmați această acțiune.
 5. Verificare Identitate: În unele cazuri, s-ar putea să vi se solicite să răspundeți la întrebări de securitate sau să verificați identitatea în alt mod.
 6. Finalizare: După confirmarea, Autentificarea cu Doi Factori va fi dezactivată pentru contul tău Apple.

Este important să menții Autentificarea cu Doi Factori activată pentru a-ți proteja în continuare contul Apple. Această măsură adițională de securitate oferă un nivel crescut de protecție împotriva accesului neautorizat și îți permite să-ți gestionezi în mod eficient datele personale.

About the Author: redactia

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *